Фото без опису

В обленерго розробили графіки можливих обмежень електроспоживання та графіки відключень на 2023-2024рр.

На сайті АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» розміщено новий Додаток 5 «Порядок участі споживача в графіках обмеження електроспоживання та графіках відключень на 2023-2024 рр. для юридичних споживачів», який набирає чинності з 01.10.2023.

Графіки обмеження споживання електричної потужності (ГОП) та графіки  обмеження  споживання електричної енергії (ГОЕ), графіки аварійного  відключення   споживачів   електричної енергії (ГАВ), графік погодинного відключення (ГПВ), автоматичне частотне розвантаження (АЧР), спеціальні графіки аварійних відключень (СГАВ), були розроблені АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» та погоджені у Регіональному диспетчерському центрі Західного регіону НЕК «УКРЕНЕРГО» та Івано-Франківською Обласною Військовою Адміністрацією. Рішення про їх запровадження приймає НЕК «УКРЕНЕРГО», за погодження профільного міністерства, та доводить до обов’язкового виконання для всіх енергокомпаній. 

У разі застосування графіків, споживачів повідомлять завчасно.  Графіки розроблені на виконання вимог Кодексу систем розподілу, затвердженого Постановою НКРЕКП № 310 від 14.03.2018 року, згідно з вимогами  «Інструкції про складання і застосування графіків обмежень та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання», зареєстрованої в Мінюсті України 19.02.2007 №151/13418, із змінами і доповненнями.