Фото без опису6 травня, в день свята Великомученика Юрія Переможця і неділю Самарянки, з благословення пароха села Гаврилівки о. Романа Григораша та за сприяння Молодіжної парафіяльної спільноти Божої любові в приміщенні Гаврилівської сільської бібліотеки відбулася духовна година "Вчитель людяності".

З благословення о. Романа розпочалась духовна година, присвячена Симеону Лукачу. Іван Молитовник, голова молодіжної спільноти “Агапе” розповів парафіянам про Блаженного Симеона, його життєвий і тернистий шлях.

     Симеон Лукач народився в простій родині, яка мешкала в селі Старуня. У 1913 році Симеон Лукач вступив до Духовної семінарії, але через початок I Світової війни був змушений перервати своє навчання на два роки. У 1919 році після закінчення семінарії Симеон Лукач був висвячений на священика єпископом Григорієм Хомишиним. З грудня 1920 по квітень 1945 року викладав моральне богослов’я в греко-католицької семінарії. Був заарештований НКВД за пастирську діяльність і засуджений на десять років таборів. 11 лютого 1955 був звільнений. Після свого звільнення організував на Україні підпільну душпастирську діяльність серед віруючих Української греко-католицької Церкви, за що в 1962 році був знову заарештований і засуджений разом з іншим підпільним греко-католицької єпископом Іваном Слезюком. У в’язниці Симеон Лукач захворів на тяжку форму туберкульозу, що стало причиною його смерті 22 серпня 1964 року.

27 червня 2001 року Симеон Лукач був зарахований до лику блаженних Римським Папою Іоанном Павлом II під час його візиту в Україну.

  Присутні із задоволенням переглянули документальний фільм про Блаженного священномученика Симеона Лукача, який прикладом свого життя зробив усе, щоб ми тепер могли вільно ходити до церкви , молитися і плекати віру в Бога передану від батьків.

     Щиру подяку та підтримку від Коломийської єпархії висловили завідувачці бібліотеки п. Марії Мельник та всім присутнім, які виявили бажання запізнати таку величну духовну постать.