Чимало свят дарує нам весна,Фото без опису

Як в рідний дім повернення з дороги.

Та є найбільш хвилюючим для нас

Величне свято Перемоги.

Це свято не затьмариться в віках.

В цей день нестимуть люди завжди квіти,

Не обміліє пам’яті ріка –

В серцях нащадків буде вічно жити…

Нелегке наше сьогодення не може затьмити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів, зруйнована економіка. Кожен другий воїн поліг у горнилі боїв , хто кров’ю своєю скропив землю, хто пройшов крізь бої лихо, голод і холод, кожен другий з тих, хто вижив у тій смертельній війні залишився у живих, був поранений. Гоїлися рани, зростали повоєнні покоління… 73 років тому земля нашої нині Незалежної держави була звільнена від завойовників.

І до цієї дати у Волосівській бібліотеці стало прекрасною традицією віддати данину вічної шани і любові особливій когорті людей, на долі яких особливу печать поставила війна. В приміщенні сільської бібліотеки з 7 по 10 травня діє виставка – експозиція «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги». Представлені на виставці книги – це історії життя та ратних подвигів і вчинків тих, хто воював на фронтах Другої світової війни, хто наближав перемогу, працюючи в тилу. Доповнюють книжкову виставку спогади про героїчні подвиги наших земляків – ветеранів, які загинули за Незалежність України.

День Перемоги – свято і світле, і сумне одночасно. Дуже дорогою ціною - мільйонів життів, річок сліз і безліччю покалічених доль. Подякувати ветеранам - живим і померлим - за їхній подвиг у День Перемоги - найменше, що ми можемо зробити. Ми повинні пам’ятати тих, завдяки кому тепер ми живемо. Це допоможе нам вивчити гіркий урок історії і ніколи не повторювати його.

Користувачів бібліотеки запрошуємо відвідати бібліотеку і ознайомитись з матеріалами книжкової виставки…