Фото без опису   Мама, мамочка, матуся...  Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша. Мама — основа всіх основ. Мама народжує і виховує дитину, плекає, оберігає від біди і горя, турбується увесь вік за свою дитину, переймається її болем навіть на відстані.

    Мама — всьому початок. Мама — берегиня роду людського. Незмірну любов, ласку, ніжність і тепло дарує вона всім дітям, оберігає свою оселю. Її завжди називали святою. Теплі руки матері – це перше, що відчуває малюк. Ніжні дотики, ласкаві слова – все це прояви материнської любові, тепла. В дитинстві малим немовлятам співає колискосвих пісень, Її голос, яким би він не був, мелодійний чи ні, все одно наймилозвучніший, а як підросли вчить бути добрими, охайними, працьовитими. Недаремно в народі кажуть: “Яка мама, така й доня”.

     У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері. До нас це свято прийшло недавно, але ми щасливі, що воно є. День матері – одне із найбільш зворушливих свят, адже кожен з нас родом із дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить, навчить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

    Напередодні цього свята в церкві Архистратига Михаїла, Марія Мельник завідувач бібліотекою підготувала і провела святочну академію "Матусю, сонечко моє...". Учасники Софія Демчук, Володимир Мельник, Анастасія Литвинишин, Святослав Мельник, Аліна Глинчак, Стефа Гереджук, Роман Гавриляк, Яна Петрик, Андрій Гавкалюк, Юля Федоришин, Іван Вельган вітали матерів теплими, ніжними словами та дарували їм квіти. Адже Мати – це та, хто дала їм життя, дала можливість з’явитися на цей світ, побачити сонце та небо, пробігтись зеленою травицею, проявити себе у цьому світі. Навіть, коли мама багато чого забороняє їм робити, життя, яке вона дала, дає можливість синам і дочкам проявити себе, творити, працювати, нести добро і тепло своєї душі ближнім.

      Окрасою свята були пісні "Молитва матері" та "Мамо, тобі низенько вклонюсь" у виконанні Іванни Одокій та Христини Хабайлюк. Всі учасники разом молилися молитву до Матері Божої і в знак подяки поставили квіти до її ніг.

      Священник отець Роман Григораш подякував за проведене свято, подарував всім учасникам образки та вручив подяки до Дня Матері: Марії Мельник – завідувач бібліотекою, Світлані Сідляр – заступнику директора по виховній роботі, Наталії Олексюк – вчителю молодших класів, Оксані Бойко – вчителю катехизації та малювання; учням школи – Христині Хабайлюк, Іванні Одокій та Марії Мороз.

      Мати – найрідніша людина. Хай вічно живуть наші мами, а ми, діти, завжди залишатимемося перед ними в боргу.