22 серпня 2018 року в приміщенні будинку культури села Перерісль відбулася Серпнева конференція педагогічних працівників Переріслянської ОТГ.

Фото без описуПорядок денний:

  1. Підбиття підсумків роботи за 2017/2018 навчальний рік;
  2. Формування методичної ради педагогічних працівниківПереріслянської ОТГ;
  3. Робота закладів освіти в умовах Нової української школи;
  4. Різне.

Питання для обговорення:

  1.  Запровадження концепції Нової української школи, створення сучасного освітнього середовища;
  2. Визначення стратегічних напрямів розвитку системи освіти Переріслянської ОТГ у 2018/2019 навчальному році.

Новий навчальний 2018/2019 рік є визначним для освіти України, саме цього вересня розпочинається повномасштабне впровадження Нової Української школи та перехід загальної середньої освіти на 12-річне навчання.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Однією з основних подій нового навчального року є розвантаження програм для 1-4 класів, які застосовуватимуться в початковій школі з 1 вересня. Вчителі мають вільний вибір форм організації освітнього процесу, способів навчальної взаємодії, методів, прийомів і засобів реалізації змісту освіти.

З початку року адміністрація Переріслянської ОТГ посилено працювала над тим, щоб 1 вересня всі першокласники розпочали навчання в Новій Українській школі. Для цього здійснено закупівлю дидактичного матеріалу та комп’ютерне обладнання, тощо

Також, цього року весь світ святкує 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського, українського педагога, який прославив нашу державу, таке рішення  затвердила 39-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО «Про відзначення у 2018 році на рівні ЮНЕСКО 100-річчя від  дня народження Василя Сухомлинського».