Фото без описуВся Україна переживає справжній бум молодіжних ініціатив, громадських рухів, культурних заходів, стартапів та бізнесових ідей. Усе це стало можливим завдяки активній позиції нашого молодого покоління, його природній адаптації до актуальних світових процесів.

Жителі Переріслянської об’єднаної територіальної громади, в цьому плані, також не пасуть задніх.

За підтримки керівництва громади на території Переріслянської ОТГ у 2018 році утворена (зареєстрована у встановленому законом порядку) та успішно діє «Молодіжна рада Переріслянської ОТГ», до складу якої увійшла активна, сучасна молодь, що має власне міркування з приводу майбутнього в житті громади, метою – є створення заходів та реалізації цікавих проектів для розвитку Переріслянської об’єднаної територіально громади. За час існування Молодіжною радою було проведено ряд заходів таких як: Конкурс дитячого малюнка «Україна майбутнього очима дітей!», «Холі фест» на день Незалежності, Толока «Чисте село – здорова громада!», Участь у Благодійному ярмарку на фестинах «Перевесло пісень», прибирання сміття обабіч вулиці Грушевського в селі Волосів, тощо.

Водночас економічний, освітній, культурний, спортивний розвиток українських міст, селищ і сіл значною мірою залежить саме від молоді – відповідальної, думаючої, патріотичної, залученої до управлінських процесів.

Так, небайдужі люди села Фитькова власними силами розпочали відновлення джерела «Біла кірниці», яке має шанс стати одним із об’єктів туристичного маршруту Переріслянської ОТГ, що популяризуватиме історико-культурні надбання громади.

Не тільки жителі села Волосів та Фитьків є активними у прагненні змінити свою громаду.

У селі Перерісль також, нещодавно, молоді люди виявили бажання змінювати своє село, в тому числі робити його чистішим. Вони долучилися до прибирання сільського цвинтаря, а також самостійно прибрали територію навколо зупинки громадського транспорту «Перерісль».

Молодь села Гаврилівка (яка є досить активна) – напрацьовує громадські ініціативи.

Як не відзначити молодих людей які писали проекти у рамках, започаткованого Переріслянською сільською  радою ОТГ, конкурсу «Бюджет участі». Проекти переможці будуть реалізовані в 2019 році.

Працівниками апарату Переріслянської ОТГ (також молодими людьми) написано та подано на різні конкурси шістнадцять  проектів.

За проектом-переможцем «Збережімо землю – у нас її невеликий шматок» – в громаді в 2019 році будуть встановлені контейнерні майданчики для роздільного збору сміття. Керівництвом ОТГ ведуться переговори з активною молоддю громади з питання участі у реалізації цього проекту.

Для нас, Переріслянської сільської ради ОТГ – як органу місцевого самоврядування, важлива комунікація з молодими людьми, адже кожній особистості потрібно розкривати свій потенціал, впевнено йти до поставлених цілей та не забувати правило «Вчити, щоб знати; знати, щоб вміти; вміти, щоб творити майбутнє!».