Фото без опису28 червня Україна відзначає державне свято - День Конституції України.

     З нагоди відзначення 22-ї річниці цієї знаменної дати в житті нашої країни в Гаврилівській бібліотеці відбулась тематична бесіда "Конституцію вчити. За законами жити". Завідуюча бібліотекою, Марія Мельник ознайомила присутніх з історією хронології основного закону - Конституції, з правом свободи і обов»язку громадян. Володимир Мельник, Стефанія Гереджук читали вірші "Я - українець", "День Конституції - свято велике" , а Яна Шпакович, Аліна Глинчак, Володимир Хабайлюк, Яна Петрик, Стефанія Гереджук та Володимир Мельник щиро і з радістю виконали пісню "Про Україну". Присутні мали змогу ознайомитись з книжковою виставко "Конституція - гарант державності України", яку влаштували в бібліотеці.

Конституція 1996року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.

     Затвердження Основного Закону держави створило юридичне підґрунтя для ефективної та раціональної розбудови політичних структур, стабілізації економіки, формування розвиненого громадянського суспільства, органічного входження України до світової спільноти.

Прийняття Конституції ознаменувало фундаментальне закріплення нашої Незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі.

Фото без опису

Фото без опису