Фото без опису7 червня 2018 року в Переріслянській ОТГ радники Івано-Франківського Центру Розвитку місцевого самоврядування Ihor Melnychuk і Тетяна Данилів за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» провели семінар з проектного менеджменту.

У форматі «світового кафе» представники Переріслянської ОТГ разом з головою Переріслянської громади Іваном Мельником, заступником голови Василем Непеляком навчались основам написання проектів. Було розглянуто декілька варіантів проектних ідей – створення рекреаційної зони в селі Фитьків, де росте унікальний ялівець; проект побудови модульних спортивних ігрових майданчиків, які можна подавати на різноманітні конкурси для отримання спів фінансування; створення інформаційно-культурного центру на базі місцевої бібліотеки.

На цих прикладах, які є актуальними для Переріслянської громади та мають реальну базу, Ігор Мельничук навчав учасників семінару як правильно формулювати проблему, мету, завдання, цілі проекту, а також як правильно визначати індикатори результативності проекту.

В ході семінару майбутніх проектних менеджерів було ознайомлено з пріоритетами Стратегії розвитку Івано-Франківської області, напрямками проектів, які технічні завдання можна подавати до плану реалізації обласної стратегії через реалізацію таких проектів змінювати соціально-економічний ландшафт у об’єднаній громаді.

По закінченню тренінгу радники Івано-Франківського Центру Розвитку місцевого самоврядування, з ознайомчою метою, відвідали присілок Заріка в селі Фитьків.