Виїзна акція в Переріслянській сільській раді ОТГ

З метою надання комплексних послуг різним верствам населення щодо підвищення поінформованості про послуги служби зайнятості, надання допомоги в подоланні негативних наслідків безробіття, відновлення мотивації до праці та активізації до подальшого успішного працевлаштування Надвірнянською районною філією Івано-Франківського ОЦЗ 29.05.2018 року проведено виїзну акцію із зайнятим та незайнятим населенням на території Переріслянської сільської ради ОТГ.

Захід розпочав заступник Переріслянського сільського голови об’єднаної територіальної громади Непеляк Василь Дмитрович, який  зокрема наголосив: «Оскільки сучасний ринок праці потребує робітників з високим рівнем професійних компетенцій, для конкурентоспроможності особи необхідні навики для виконання такого роду робіт. І в цьому плані сприяння служби зайнятості є особливо важливим».

Присутні дізналися про інформаційні послуги, які надає служба  зайнятості; про послуги сприяння працевлаштуванню; про консультування з питань вибору або зміни професії, можливість зайняття підприємницькою діяльністю, юридичні консультації; про психологічну підтримку та послуги з профадаптації; про профпідготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації безробітних, в т.ч. на професії, які сприяють зайняттю підприємницькою діяльністю; про організацію громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру; про послуги, які сприяють зайняттю підприємницькою діяльністю; про можливість отримання ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

Присутні дізналися також про умови реєстрації, перереєстрації безробітних, про резервування часу у спеціалістів центру зайнятості через сервіс «Електронна черга», а також про вакансії, актуальні на ринку праці по Надвірнянському району.