Фото без описуЄ чорне золото, є чорний хліб.
 Є чорний лебідь і лебідка чорна.
Та найчорнішим серед них усіх
Є все – таки Чорнобиль.

  Полин-трава... Стародавнє містечко пригорнулося серед лісів і ланів до світловодої Прип`яті. А звідки, з яких глибин народних придбала ти назву Чорнобиль — полин-трава? Великий чорний птах злетів над Прип`яттю, над Україною, над містами Європи 26 квітня 1986 року. Чорний янгол розпростерся хмарою безнадійності та відчаю над селами й містечками України. Він сльозами затуляв людські очі, пекучим болем роздирав серця тисячам безневинних людей. 32 роки минуло від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія - техногенна катастрофа, спричинена вибухом на Чорнобильській АЕС. Джерело атомної енергії, що вважалося цілком безпечним, заподіяло шкоду, реальний обсяг якої і досі не визначений.

  Волосівська  сільська  бібліотека маючи таке багатство як книга, просто не мала права не приділити увазі цій темі. Вшановуючи пам’ять тих, хто ціною свого життя та здоров’я ліквідовував наслідки Чорнобильської катастрофи 26 квітня в стінах бібліотеки  діяла виставка-набат «Чорні крила Чорнобиля» на якій було  розгорнуто експозицію книг та публікацій  про  наслідки Чорнобильської катастрофи, що  мають дійсно  планетарний масштаб та про мужність тих, хто першими зіткнулися з її страхітливими наслідками і проведена  бесіда «Чорнобиль - вічний спомин і гіркий біль» з читачами 2-4 класів та година обговорення «Чорнобиль: погляд через роки» з юнацтвом.

Мета – згадати історію аварії на Чорнобильській АЕС; поглибити знання про неї; виховувати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, вчити сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні.                                                                                                                      

 Також  найактивніші читачі бібліотеки Луцюк Ірина, Гвоздянчук Аліна, Станчук Діана ти Бариляк Людмила підготували виставку малюнків «Чорнобиль очима дітей». У своїх роботах діти показали страшну трагедію Чорнобиля, через призму свого чутливого світосприйняття відтворили наслідки, невидимого атомного руйнівника.                                                                    

Природа творила людину мільйони років. Давайте поважати цю роботу, проживемо життя гідно, підтримуючи все створене і протистоячи всьому руйнівному в житті.”