Фото без опису

#ТОБОЮ_СКОРИСТАЛИСЬ

#ВСЕСВІТНІЙ_ДЕНЬ_БОРОТЬБИ_З_ТОРГІВЛЕЮ_ЛЮДЬМИ

Серед багатьох форм торгівлі людьми найбільше випадків місце посідає трудова  експлуатація. Примусова праця - це ситуація, в якій жертви змушені працювати проти їхньої власної волі, під погрозою насильства або інших форм покарання, їхня свобода обмежена і на ступінь володіння власністю здійснюється тиск.

За оціночними даними представництва Міжнародної організації з міграції в Україні за час незалежності понад 300 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, більше 90% з них потрапляють саме в трудову експлуатацію.

Однією з найтиповіших форм трудової експлуатації сьогодні є використання безоплатної праці, зокрема, на умовах випробувального терміну або стажування, невиплата заробітної плати. З метою уникнення зазначеної проблеми трудові відносини необхідно розпочинати з укладання трудового договору. 

Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається статтею 43 Конституції України. Роботодавців, які порушують встановлені терміни виплати зарплати, або взагалі не виплачують її, можна віднести до категорії таких, які здійснюють трудову експлуатацію. 

Фахівці Карітас Івано-Франківськ готові допомогти вам відновити життя, стабілізувати фінансове становище, вирішити юридичні питання та надати психологічну допомогу.

Звертайтесь за допомогою, якщо ви чи ваші рідні, знайомі потрапили в ситуацію трудової експлуатації. Для отримання допомоги звертайтеся за телефонами:

Консультаційний центр: 066-820-44-46; 096-140-31-14

Психолог: 066-334-22-60

Юрист: 096-791-56-18

«Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультації мігрантів:

527; 0 800 505 501

Інформаційна  кампанія  проходить  у рамках проєкту "Безпека кожного у спільних рішеннях", який  реалізується Карітас Івано-Франківськ за сприяння Івано-Франківської ОВА, за підтримки IOM Ukraine та фінансування Агенства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна та Міністерств закордонних справ Норвегії Ministry of Foreign Affairs (Norway) .