Фото без опису

#ТОБОЮ СКОРИСТАЛИСЬ

#ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

 

Сексуальна експлуатації щодо жінок та чоловіків, дівчаток та хлопчиків насправді є, і вона може проявлятися прямо як сексуальна експлуатація або як торгівля людьми. Це може бути як в межах України, так і за кордоном. 

Коли людина не може реалізувати свій потенціал в плані кар'єри, доходу та своєї фінансової спроможності, тоді, коли вона знаходить оголошення про те, що є вакансії, то людина може не зрозуміти, що тут є якась підозріла інформація. Статистика свідчить про те, що торгівля людьми відбувається стосовно і жінок, і чоловіків. За даними медіакомпанії Thomson Reuter онлайн-пошуки на сексуальний доступ до українок значно зріс після 24 лютого 2022 року.  Водночас у Мережі з'явилось багато "замаскованих пропозицій" від работорговців щодо роботи або соціальної допомоги для переселенців. 
Щоб вберегтися вберегтися від сексуальної експлуатації:

      -Залиште робочу та домашню адреси родичам.

      -Оформіть трудові стосунки.

      -Зробіть копії всіх документів.

      -Вигадайте кодове слово.                                                                                                                                                                        

Якщо ж ви вже стали жертвою сексуальної експлуатації, не бійтеся звертатися по допомогу. Ніщо не може виправдати насильство. Не мовчіть! Ви маєте право на безпечне життя без страху і на майбутнє без насильства.                                                                                                                                                                                                                      Фахівці Карітас Івано-Франківськ готові допомогти вам відновити життя, стабілізувати фінансове становище, вирішити юридичні питання та надати психологічну допомогу.

Для отримання допомоги звертайтеся за телефонами:

Консультаційний центр: 066-820-44-46; 096-140-31-14

Психолог: 066-334-22-60

Юрист: 096-791-56-18

«Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультації мігрантів:

527; 0 800 505 501

Інформаційна  кампанія  проходить  у рамках проекту "Безпека кожного у спільних рішеннях", який  реалізується Карітас Івано-Франківськ за сприяння Івано-Франківської ОВА, за підтримки IOM Ukraine та фінансування Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна та Міністерств закордонних справ Норвегії Ministry of Foreign Affairs (Norway) .