Фото без опису

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків, і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим протидіяти торгівлі людьми.

Торгівля людьми – це порушення прав людини та форма рабства яка продовжує існувати  і є актуальною проблемою для всіх країн світу, включаючи і Україну. Вона не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються і легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною для всіх народів. Отже боротьба із цим злочином, порушенням прав людини у сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Треба пам’ятати: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації. Жертвами стають як жінки, так і чоловіки, а також діти.

Задля підвищення рівня обізнаності жителів Переріслянської громади ,відділ Соціального захисту населення проводить інформаційну компанію щодо питань протидії торгівлі людьми.