Головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Сергій Вальчук звернувся до населення області щодо необхідності вживати профілактичні заходи для запобігання інфікування та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та інформував про зміни в обмежувальних заходах, які впроваджуються постановою Кабінету міністрів України від 13.09.2021р.  № 954  20 вересня 2021 року, а також зміни щодо COVID-сертифікатів.

посилання на постанову https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanov-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-9-grudnya-2020-r-1236-i-vid-29-chervnya-2021-r-677-i130921-954

Прийняті зміни передбачають, що COVID-сертифікат буде жовтого або зеленого кольору. Сертифікат  буде включати інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 год.), а також інформацію про одужання від COVID-19. «Жовтий” сертифікат отримують особи, які отримали одну дозу вакцини від коронавируса, “зелений” – хто пройшов повний курс щеплень. Термін дії сертифікату після вакцинації – 365 діб.

При переході країни до «жовтої” зони епіднебезпеки навчальні заклади зможуть працювати при наявності не менше у 80% їх співробітників “жовтих” або “зелених” сертифікатів.

У “червоній” зоні навчальні заклади зможуть працювати, якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат, тобто всі будуть повністю щеплені.

Кабінет Міністрів надав можливість бізнесу самостійно визначатися, в якому форматі із запропонованих постановою карантинних правил вони будуть дотримуватись: працювати без обмежень тільки для вакцинованих клієнтів або з обмеженнями, але надавати послуги всім без винятку.

Обмеження «жовтого» рівня епіднебезпеки не діятимуть, якщо всі учасники і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів матимуть “жовтий” або “зелений” COVID-сертифікат.У “червоній” зоні епіднебезпеки обмеження відповідного рівня можуть не застосовуватися до громадських закладів за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів) та працівників “зеленого” COVID-сертифікату.Вирішальне рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, або дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником.Фактично, це означає, що під час перебування регіону, наприклад в “жовтій” зоні, громадський заклад, який хоче приймати всіх клієнтів без винятку повинна дотримуватися карантинних правил, які раніше затвердили в уряді. Зокрема, при заповнюванні кінозалів і залів інших установ культури не більше 50% місць або при заповнюванні спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 людина на 10 кв. метрів.У “червоній” зоні такі заклади взагалі не зможуть працювати, якщо не вирішать надавати послуги тільки для повністю вакцинованих осіб.Також, якщо людина має жовтий або зелений ковід-сертифікат про вакцинацію або одужання від COVID-19 при перетині кордону, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується і осіб, що прибувають з тимчасово окупованих територій.

Source: http://www.dolc.dp.ua/wpress/?p=6697