На Прикарпатті проходить вакцинальна кампанія проти COVID-19. Задля цього організовано роботу 33 мобільних бригад з проведення імунізації, 8 центрів масової вакцинації та 121 пунктів щеплення. До проведення вакцинації населення загалом залучено 116 осіб персоналу мобільних бригад із вакцинації, які пройшли відповідну фахову підготовку, та 484 особи персоналу пунктів щеплень.

Про це сьогодні йшлося під час щотижневої наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій та територіальних громад.

Зазначалося, що станом на 10 серпня на Івано-Франківщині проведено 157064 щеплення від COVID-19. Першою дозою імунізовано 101299 осіб, другою – 55765.

Для жителів області доступними є вакцини Covishield, CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca та Moderna. Усі вони є ефективними та безпечними у боротьбі з коронавірусом.

Також, зважаючи на наближення початку навчального року у закладах освіти, продовжується імунізація освітян.

За інформацією директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктора Кімаковича, згідно зі змінами до постанови Кабінету міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236, введено норму щодо заборони відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Слід додати, що на сьогодні провакцинованими від коронавірусу є 23 відсотки прикарпатських освітян.

 

«Закликаємо педагогів Прикарпаття бути відповідальними за своє здоров’я та здоров’я школярів та просимо вакцинуватися, щоб діти навчалися у безпечних умовах, – наголосила керівниця області. – Сьогодні Прикарпаття забезпечене вакцинами у повному обсязі, створені усі умови, щоб процес імунізації відбувався ефективно. Тож, звертаємося до усіх жителів Івано-Франківщини не нехтувати власним здоровям, не піддавати ризикам своє життя та життя рідних і близьких. Лише виробивши колективний імунітет, ми зможемо подолати пандемію та повернутися до звичного життям».

Світлана Онищук також акцентувала увагу на вакцинації у територіальних громадах області та закликали голів тергромад до проведення належної роботи у цьому напрямку.

«Сьогодні держава готова матеріально підтримувати вакцинацію жителів у громадах, – зазначила очільниця області. – Задля цього тим територіальним громадам, які до 15 вересня повністю провакцинують більше 50 відсотків населення, буде надано фінансовий ресурс для реалізації розвиткових проєктів. Зокрема, лідери вакцинації зможуть отримати від 5 до 15 мільйонів гривень».