Фото без опису01 вересня 2020 відбулося сімнадцяте позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Переріслянської ОТГ під головуванням заступника Переріслянського сільського голови ОТГ Василя Гринчака, на якому обговорювалося питання епідемічної ситуацію на території області, Надвірнянського району та Переріслянської ОТГ зокрема та встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

В роботі комісії взяли участь в.о. Переріслянського сільського голови ОТГ Любов Гук, в.о.старост сіл Переріслянської ОТГ, головний лікар КНП «Переріслянська амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Іванна Гурмак, начальники структурних підрозділів Переріслянської сільської ради ОТГ.

На виконання пункту 3 постанови  Кабінету Міністрів від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби» позачергового засідання Державної комісії СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CоV-2», на території Переріслянської об’єднаної територіальної громади Надвірнянського району, з 00.00 год. 31 серпня 2020 року встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

“Жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19. На порядку денному постало питання роботи закладів громадського харчування, оскільки саме вони стають, на жаль, основним джерелом поширення небезпечної для здоров’я людини вірусної хвороби на території Переріслянської ОТГ.

На засіданні були зазначено ряд протиепідемічних обмежень, передбачених для цього рівня епідемічної небезпеки.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.