Фото без описуЗ 6 по 13 жовтня 2019 року Переріслянська громадська організація "ДієМо" (Дієва Молодь) провела благодійну акцію "Солодкий день МИЛОСЕРДЯ". В рамках акції, в храмах та торгових точках села Перерісль, було розміщено ящики для збору солодощів пацієнтам Делятинського психоневрологічного диспансеру.

Отець-декан Василь Панівник разом з парафіянами храму Різдва Івана Хрестителя ощасливила своїми дарунками Відділення медико-соціальної допомоги смт Делятин - де перебувають старі і немічні люди, що не мають ні рідні, ні близьких. Отець Андрій Луканюк разом з парафіянами храму Святого Миколая Чудотворця, зібрали солодощів для 170 пацієнтів психоневрологічного диспансеру.

Гостинців було зібрано дуже багато, їх організатор акції Володимир Молдавчук разом з однодумцями, на величне свято Покрови Пресвятої Богородиці, відвезли потребуючим.

Крім того отець Андрій Луканюк при активній участі отця Ярослава Абрата, пароха с.Делятин, відвідали заклад і відслужили молебень у капличці Покрови Пресвятої Богородиці. Виявилося, що підопічні закладу потребували, як мирської їжі, так і духовної, бо зі смиренням внимали молитвам до Господа.

Щира подяка підприємцям у крамницях, яких також були встановлені ящики для збору гостинців, зокрема Угринчук Т.О. та Воробцю С.І.

СОЛОДКИЙ ДЕНЬ МИЛОСЕРДЯ дійсно став солодким в першу чергу для Бога, жителі громади втілили в життя так багато його заповідей: "Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені. Блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони. Блаженні голодні та спрагнені правди, бо вони нагодовані будуть. Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть." (Марка 5:3-12)

Джерело: https://www.facebook.com/groups/726820144404845/