У селі Перерісль з’явилися випадки появи біля житлових будинків лисиць

(які можуть бути хворі на сказ).

Сказ – гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, котру спричиняє вірус. Хвороба передається в результаті укусу людини хворою твариною, або шляхом попадання її слини на ранки, подряпини чи слизові оболонки. Інкубаційний період хвороби триває від 1 до 3 місяців. Хвороба протікає важко, відбуваються незворотні процеси в організмі людини: - набряк і крововилив у мозку; - деградація нервових клітин.

Фото без описуБудьте обережні !!!  

Про місця виявлення лисиць просимо повідомляти керівництво Переріслянської ОТГ

Як вберегтися від сказу!

ПОРАДИ ФАХІВЦІВ: Як розпізнати хвору тварину? зміна поведінки тварини; втрата відчуття страху ; поява вдень серед людей в населених пунктах;Ø  агресивність і напад на людей.

МЕДИЧНА ДОПОМОГА:  своєчасно звернутися до лікувального закладу; отримати щеплення антирабічною вакциною, що запобігає захворюванню і зберігає життя;  коли цього не зроблено хворого не врятувати.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ФАХІВЦІВ:  не контактувати з бездомними, дикими і хворими тваринами;  якщо ж тварина вкусила, слід промити рану теплою кип’яченою водою з милом, обробити її 70% розчином спиртового настою йоду;  негайно дістатися медичної установи і отримати щеплення та серотерапію.

ПОРАДИ БАТЬКАМ: діти полюбляють бавитися з тваринами, тому слід уважно оглядати їх після кожної прогулянки, особливо після контакту з тваринами;  домашнім тваринам своєчасно робити щеплення проти сказу.

ГРОМАДЯНИ! Пам’ятайте, що тільки своєчасне звернення до медичних установ врятує Вам життя.