Фото без описуУ мальовничому куточку нашого району в с. Бистриця, в урочищі Довжинець (6 км від центру села), розташувався табір християнсько-екологічного товариства молоді «Агапе» – Божої любові.

Організатор і голова табору – отець Роман Григораш.

Слід відмітити, що о. Роман організовує такі табори з 2000 року, вони зазвичай проводяться у липні. Багато дітей мріють потрапити у цей табір, тому що тут поєднуються відпочинок з різними видами діяльності та розвитку дітей.

До вихователів табору належать: Іван Молитовник – студент 4-го курсу Івано-Франківської духовної семінарії, Роман Мельник – викладач мисткецтва Івано-Франківського Прикарпатського коледжу, Володимир Кравець – відповідальний за спорт. Оленка Ангурець – кухар, яка водночас і навчає молодь кухарському мистецтву.

Отець Роман та учасники табору притримуються чітко встановленого робочого розпорядку дня.

Підйом о 6-ій ранку, ранкова зарядка, ранішня, згодом вечірня молитва, вервиця, катехизація.  Діти здобувають навички і вміння поводження в горах, в лісі. Вони залюбки піднімаються на карпатські вершини, грають у футбол, волейбол, співають релігійні та національні патріотичні пісні.

Учасниками табору є діти з Переріслянської ОТГ, а також 2 особи з Кіровоградської області.

На мою думку, такий відпочинок для дітей є надзвичайно корисним, але умови і матеріальне забезпечення мають бути кращими.

Євдокія Непеляк – вчитель-пенсіонер, у минулому – референт народного депутата пані Слави Стецько.