Ось ми і дочекались літа,

Перше червня – ваша втіха,

Бо цей день у всьому світі,

Приурочили вам дітям!

2 червня 2019 року в Переріслянській громаді святкували Міжнародний День захисту дітей. Зокрема в селі Перерісль, «Свято дитинства» проводилось у місцевому будинку культури.

Фото без описуЗала наповнена глядачами, дорослими і малими, сцена святково одягнена кульками та квітами, панує весела і радісна атмосфера в очікуванні святкового концерту. І тут…флешмоб у виконанні дітей з Волосівського будинку культури (кер. Андрій Угринчук) та бібліотеки (кер. Людмила Станчук). На сцену виходять красуні-ведучі Юлія Мисліцька і Діана Непеляк. «Добрий день, добрий день, людям на землі!» вітають усіх гостей у залі учасники зразкового дитячого драматичного гуртка «Хоробрі мандрівники» (кер. Ганна Насадюк). Лунають чудові віршики у виконанні маленьких артистів. Благословляє наше «Свято дитинства» отець Андрій Луканюк, бажаючи усім діткам і дорослим здоров’я, терпіння, мудрості, працьовитості, Божого благословення та гарно відпочити на літніх канікулах.

До присутніх з вітальним словом, з нагоди свята, звернулася в.о.Переріслянського сільського голови ОТГ, щаслива багатодітна мама, Любов Гук.

Тож – Найбільше щастя для татуся й мами –

Це в дивосвіт вести своє дитя.

І захищати серцем і руками

Малу і тендітну свічечку життя.

Фото без описуНа сцену виходять багатодітна мама Мар’яна Мисліцька з своїми меншими дітками і зачитує вірш «Вдягни дитино вишиванку». Діти дарують своїм матерям запашні іриси, а глядачі заслуховуються віршем «Дитину треба не лише родити» у виконанні Ганною Насадюк. І знову пісні, співають солістки Вікторія і Вероніка Клюфінська, Діана Непеляк. Анастасія та Анна Насадюк. З нами жартує випускник дитячого садка «Золота рибка» Юрчик Насадюк, розказуючи гумореску. Настрій залу підтримує уже дорослий артист Андрійко Насадюк. Для своїх матусь співають дует батько з сином Андрій та Андрійко Насадюки пісню «Мама». Учасники гуртка «Джерельце» (кер. Галина Войчак) продовжують святкову атмосферу запальними танцями, виконуючи хоровод «Мамині руки», танці «Вальс квітів» і «Полька». Музична школа представляє своїх талантів, які виконують «Ностальгію», «Іспанське болеро» і «Забута мелодія». «А я бажаю вам добра» на завершення співає талановита юна співачка Діана Непеляк. І в залі лунають гарячі оплески для усіх учасників сьогоднішнього дійства. Потім діти розглядали книжкову виставку «В казку ми підемо, друзів ми знайдемо» (зав. бібліотекою Уляна Угринчук)  відвідали ярмарку-розпродаж домашньої випічки від місцевих кондитерів, розважалися і танцювали.

Ми бажаємо усім дітям Переріслянської громади і усім дітям в цілому світі завжди бути здоровими, щасливими, радісними, розумними, а нам, дорослим, радіти і дякувати Богу за найцінніший скарб на Землі!

Сектор у справах дітей, праці та соціального захисту населення