Сьогодні прикарпатські журналісти ознайомлюються з життям за новими правилами у Переріслянській ОТГ у рамках прес-туру, організовано Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України у межах проекту "ПУЛЬС".

В.о.Переріслянського сільського голови ОТГ Любов Гук розповіла представникам ЗМІ про досягнення громади в умовах об'єднання, а також виклики, які постали перед ОТГ.

Одним із вагомих успіхів Переріслянської ОТГ її очільниця вважає залучення інвесторів у населені пункти громади, які займатимуться вирощуванням зернових культур. У результаті співпраці з інвесторами до місцевого бюджету уже надійшло цього року два транші у розмірі 480 тис. грн.

Об'єднання має фінансові переваги . Адже власні надходження громади становили торік майже 6 млн. грн., а це восьма частина бюджету ОТГ. Цього року власні надходження зросли у першому кварталі на 30 відсотків. А, наприклад, за кошти інфраструктурної субвенції (2,7 млн. грн.) вдалося зробити низку робіт у кожному з населених пунктів об'єднаної громади.