Фото без описуПитання поводження з відходами в Україні стоїть дуже гостро. Ця проблема набула вже загальнонаціонального характеру.

Переріслянська громада не бажає миритися з таким станом речей та на окремо взятій власній території сміливо розпочинає реалізацію проекту «Збережімо землю – у нас її невеликий шматок» (встановлення контейнерних майданчиків для роздільного збору сміття).

Фото без описуІніціативу сільської ради ОТГ – зробити населені пункти громади чистими – активно підхопила молодь.

Так, учні Фитьківського ліцею (ініціатива учнівського самоврядування) разом із учителями та керівництвом ліцею розпочали проводити роз’яснювальну роботу щодо сортування сміття і запровадили в навчальному закладі РОЗДІЛЬНИЙ збір сміття.

Більшість відходів, які потрапляють на смітник, придатні для повторного використання: папір, пластик, метал, скло та органічні відходи.

Фото без описуЗ макулатури виготовляють нові паперові вироби, а також туалетний та пакувальний папір. До того ж, переробка макулатури зупиняє знищення лісів (1 т газетного паперу економить 1 т дерев).

Тож, заручившись допомогою батьків, ліцеї могли б заробити на вторсировині додаткові кошти – чим поліпшити свою матеріальну базу.