Фото без опису

У Переріслянській громаді тривають заходи до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Службою у справах дітей Переріслянської сільської ради проведено акцію на тему «Ми проти насильства». Учасниками акції стали учні 6 класу Переріслянського ліцею, класний керівник дітей та спеціаліст відділу соціального захисту населення.

Учні ліцею щорічно долучаються до даної акції, і як протест насильству - у ліцеї проходить кольоровий тиждень. Сьогодні – колір синій, що символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством.

Дітям розповідали про різні форми й прояви насильства та способи уникнення конфліктних ситуацій. Також переглянуто відеоролики «Домашнє насильство: факти та цифри», «Дій проти насильства - Вчасно надана допомога врятувала не одне життя». З метою ознайомлення з періодом проходження Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та охопленням важливих дат дітям роздано буклети.

З метою запобігання та попередження випадків жорстокості та насилля, з дітьми обговорено їхні права та обов’язки, відповідно до законодавства України. Переглянуто ряд цікавих відеороликів та на згадку роздано буклети «Права й обов’язки дітей» Конвенція ООН про права дитини.

Наступним етапом проведення акції було анонімне анкетне опитування «Якими мають бути мої права та обов’язки в школі».

 У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми по відношенню до інших… Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдається нікому, але можна принаймні спробувати зменшити число зла на Землі.

Служба у справах дітей щиро дякує учасникам, які долучились до заходу «Ми проти насильства». Давайте створимо майбутнє без насильства!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису