Фото без описуЗ метою здійснення соціального захисту прав та інтересів дітей, 27.09.2023 року під керівництвом сільського голови Володимира Молдавчука, було проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Переріслянської сільської ради.

На засіданні комісії розглядались питання про перегляд та затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території громади. Плани складено відповідно до потреб кожної дитини, обрано шляхи та розроблено заходи для задоволення їхніх потреб, які відповідають конкретній життєвій ситуації дитини з урахуванням індивідуальних особливостей, визначено строки реалізації та відповідальних фахівців, інших залучених фахівців, опікунів дитини, прийомних батьків, які залучені до реалізації складених заходів, а також зазначено виконані результати реалізації заходів на момент складання нових планів.

Також розглядались питання про забезпечення прав і найкращих інтересів дітей, які за повідомленням навчальних закладів зараховані до них на навчання та цілодобове перебування до пансіону/гуртожитку на 2023-2024 н.р. і соціальної підтримки їх сімей відповідно до визначених потреб. Комісія схвалила певні рекомендації кожній сім’ї та ознайомлено з ними батьків, рекомендовано структурним підрозділам сільської ради в межах визначених повноважень надавати послуги даним сім’ям.

Всі питання детально вивчено службою у справах дітей сільської ради, обговорено присутніми членами комісії, запрошеними працівниками відділу ювенальної превенції Надвірнянського РВП, керівництвом навчальних закладів, батьками, опікунами, прийомними батьками. За результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

     Фото без опису