Фото без опису

Охорона дитинства є одним із стратегічних загальнонаціональних пріоритетів державної політики України. Всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають. Але, на жаль, не кожному малюку у нашій державі щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання.

24 березня 2023 року службою у справах дітей, фахівцем з соціальної роботи Переріслянської сільської ради спільно з представниками ювенальної превенції Надвірнянського РВП та соціальним педагогом навчального закладу було відвідано кризову сім’ю, в яких виховуються неповнолітні діти, серед яких є діти з особливими потребами.

Головна мета візиту в родини - перевірки належного виконання батьками їх обов’язків, умов проживання дітей, забезпечення їх належним доглядом, вихованням та навчанням.

Батькам надано консультації щодо формування навичок відповідального батьківства, ролі сімейного оточення на їх соціалізацію, проведено роз’яснювальну роботу щодо відвідування дітьми навчального закладу, піклування про здоров’я дітей, їх фізичний, духовний та моральний розвиток.

Здійснення батьками своїх прав та виконання обов’язків мають ґрунтуватися на повазі до прав дитини та її людської гідності.

Ухилення батьків від виконання батьківських обов’язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

Любов, турбота, увага, розуміння і захист - це саме те, що потрібно кожній дитині, кожного дня. Під цим гаслом спеціалісти й надалі будуть працювати, адже чужих дітей не буває.      

Фото без описуФото без описуФото без опису