Фото без описуПроведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи Служби у справах дітей, метою якою є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей, сприяння нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах. Службою у справах дітей Переріслянської сільської ради систематично проводяться рейди «Діти вулиці», «Підліток», «Сім’я» за місцем проживання дітей.

Так, 8 березня 2023 року начальником служби у справах дітей спільно з фахівцем із соціальної роботи, сімейним лікарем КНП «Переріслянська АЗПСМ» сільської ради та старостою села проведено профілактичний рейд в с. Волосові та с. Гаврилівці. Здійснено обстеження умов проживання 5 кризових сімей, в яких виховуються 18 дітей.

За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, недопущення випадків жорстокого поводження з дітьми або вчинення домашнього насильства, забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

Батьків ознайомлено із законодавством України про рівні права і обов’язки щодо дітей, обов’язок утримувати дітей до їх повноліття, забезпечувати всім необхідним відповідно до їх потреб та попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за систематичне ухилення від виконання батьківських обов’язків стосовно дітей.

Служба у справах дітей звертає увагу на те, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.

Фото без опису

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису