Шановні роботодавці! Повідомляємо, що 10 січня 2023 року Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Зокрема, збільшено щомісячний розмір компенсації витрат до  6700 гривень за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу.

Така фінансова допомога здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Нагадуємо, що роботодавці, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію витрат на оплату праці таких працівників протягом 2 місяців у розмірі 6700 гривень щомісячно за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, за яку сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Для отримання такої компенсації витрат роботодавець повинен не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи подати до служби зайнятості заяву про компенсацію витрат:

  • в електронній формі — через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Дія;
  • в паперовій формі — особисто під час відвідування служби зайнятості або надіслати на адресу електронної пошти центру зайнятості за місцем реєстрації роботодавця.

У минулому році такою компенсацією скористалися 300 роботодавців Івано-Франківщини за працевлаштування 514 внутрішньо переміщених осіб.

Детальніше про процедуру надання компенсації читайте на сайті Державної служби зайнятості за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-robotodavcyam-za-vpo, а також звертайтесь за консультацією до фахівців Івано-Франківської обласної служби зайнятості за номером тел. (0342) 75-56-49.