19 жовтня цього року, сільський голова Володимир Молдавчук взяв участь у засіданні круглого столу на тему: «Співпраця громад задля подолання гуманітарних наслідків війни», який відбувся у Старобогородчанській громаді за ініціативи Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.  Представники 10-ти прикарпатських громад поділилися власним досвідом подолання кризових явищ на рівні місцевого самоврядування. Зокрема, йшлося про створення та підтримку роботи прихистків для внутрішньо переміщених осіб.

У рамках проєкту «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування Прикарпаття у покращенні побутових умов у прихистках для ВПО, їх доступності до медичних сервісів» Переріслянській громаді було передано комплект обладнання (бойлер, санвузол, обігрівач та інша техніка) для облаштування прихистку вартістю 66 тис. грн.

Також, громада отримала для прихистку два тонометри та пам’ятку з питань профілактики серцево-судинних захворювань, яку розробили в межах проєкту. Адже стреси та інші несприятливі обставини, пов’язані з війною, провокують пришвидшений розвиток серцево-судинних захворювань. А їх перший дзвіночок – підвищений артеріальний тиск. Вчасно розпізнаний такий фактор ризику – можливість попередити захворювання і отримати медичну допомогу.

Зазначимо, що даний проєкт реалізується Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття та передбачає покращення умов у прихистках для внутрішньо переміщених осіб у 10-ти громадах Прикарпаття. Зокрема, шляхом передачі обладнання. Проєкт здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».