9 грудня 2021 року за участю заступника голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко на базі ДП ВО «Карпати» відбулося спільне засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення та виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

Заступниця голови облдержадміністрації зауважила, що впровадження інвестиційних проєктів позитивно вплине на соціально-економічний розвиток нашої області, оскільки вони дають можливість створювати нові робочі місця.

У заході взяв участь директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, який зазначив: «Для того, щоб зменшити міграцію робочої сили і утримати кваліфіковані кадри на території нашої області потрібно залучати службу зайнятості до усіх інвестиційних проєктів, що сприятиме не лише створенню нових робочих місць, а й укомплектуванню підприємств персоналом, безпосередньо з числа безробітних осіб, які зареєстровані в службі зайнятості».

Василь Скригунець, співголова виконкому обласної тристоронньої соціально-економічної ради від сторони роботодавців, повідомив учасникам про склад координаційного комітету сприяння зайнятості населення від сторони органів виконавчої влади, співголовою якого обрано Л. Сірко, а також про організаційні зміни у складі виконкому обласної тристоронньої соціально-економічної ради та його регламент.

Заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Володимир Попович поінформував учасників про стан і очікуване поліпшення інвестиційного клімату на Прикарпатті та перспективи створення нових робочих місць. Він зазначив, що з метою стимулювання процесу залучення іноземних інвестицій в економіку області проводиться робота щодо підготовки інвестиційних продуктів та реалізації заходів з формування сприятливого інвестиційного клімату. Зокрема, виготовлено інформаційно-презентаційні матеріали про область, які розповсюджуються серед потенційних інвесторів. Також, з метою цілеспрямованого формування привабливого інвестиційного іміджу області матеріали поширюються під час заходів міжнародного характеру.

На завершення зустрічі, учасники обговорили ряд важливих питань щодо напрямків та подальшої перспективи економічного розвитку області, яка на сьогоднішній день займає п’яте місце в Україні за інвестиційною привабливістю.

 

 

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(066) 3711836