Фото без описуНабули чинності постанови Уряду від 03 листопада 2021 р. №1144 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту споживачів комунальних послуг” та від 15 листопада 2021 р. №1184 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

Даними змінами передбачено можливість призначити житлову субсидію у наступних випадках:

  • якщо у власності особи є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;
  • якщо у працездатної особи відсутні доходи у зв'язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку;
  • у разі, якщо особа придбала квартиру (будинок), але кошти на цю купівлю виділено з державного чи місцевого бюджету.

Крім того, при визначені права осіб на отримання субсидії тепер не враховуються житлові приміщення, які перебувають у їхній власності, що розташовані у селищах міського типу або на яке оформлено спадщину, за умови, що жодне із житлових приміщень, яке перебуває у власності, не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

З листопада 2021 року житлова субсидія не призначається особам, у яких є облігації внутрішньої державної позики на суму більше 100 тис. гривень.

Збільшено з 20-ти (340 грн.) до 40-а (680 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян розмір простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, неперевищення якого дає право на отримання житлової субсидії.

Не враховуються до доходу:

  •  суми, які виплачуються з державного чи місцевого бюджету на придбання житла;
  • кошти , отримані від продажу житла, що було єдиним у власності особи, яка протягом шести місяців після продажу купила інше житло.

Надається щомісячна житлова субсидія на оплату абонентського обслуговування постачання теплової енергії.

Ураховуючи вищевказані зміни, заяву та декларацію для призначення житлової субсидії можливо подати в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики або через Єдиний державний веб-портал електронних послуг "Портал Дія", підписавши своїм електронним підписом (КЕП). Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії.

Змінено порядок проведення обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства для підтвердження непроживання окремих членів домогосподарства з числа зареєстрованих у разі неможливості документального підтвердження цього факту. Так, розпорядження сільського голови від 29.11.2021 р. №71-Р «Про визначення уповноважених осіб за складання актів обстеження матеріально-побутових умов сімей»  визначення посадових осіб, які уповноважені складати відповідні документи:

- на території старостинських округів Переріслянської територіальної громади  старост відповідних округів:

Фитьківський старостинський округ – Дмитрук Іванна Іванівна;

Волосівський старостинський округ – Станчук Людмила Олегівна;

Цуцилівський старостинський округ – Батіг Василь Петрович;

Гаврилівський старостинський округ – Грицків Василь Васильович;

- на території села Перерісль – секретар сільської ради Гук Любов Георгіївна та начальник відділу у справах дітей та соціального захисту населення Омелян Тетяна Іванівна.

 

Інформує: відділ у справах дітей

                   та соціального захисту населення