Профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх є одним із найважливіших напрямів роботи відділу у справах дітей та соціального захисту населення Переріслянської сільської ради (далі – відділ).

Працівниками відділу постійно проводяться профілактичні рейди та бесіди із неповнолітніми, які скоїли правопорушення. Станом на 01.12.2021 на обліку у відділі перебуває 2 неповнолітніх, схильних до вчинення правопорушень.

Фото без опису29.11.2021 року працівниками відділу спільно з старостою села був здійснений виїзд до с. Цуцилів з метою проведення профілактичної роботи з неповнолітнім правопорушником, проти якого повідомлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення та відкрите кримінальне провадження. Комісією було обстежено умови проживання неповнолітнього, проведена роз’яснювальна бесіда із законним представником про належне виконання батьківських обов’язків, ведення здорового способу життя та відповідальності за утримання, виховання та навчання дітей згідно законодавства України та індивідуальна робота із самою дитиною щодо недопущення в майбутньому повторних правопорушень,  обов’язкового здобуття підлітком повної загальної середньої освіти та професії.

Під час бесіди були виявлені причини, які спонукали неповнолітнього до вчинення правопорушення, вивчені матеріально-побутові умови проживання сім’ї, проаналізовано родинний вплив та психологічний мікроклімат у сім'ї на поведінку підлітка. Особлива увага під час спілкування, приділяється застереженню від вчинення у майбутньому повторних адміністративних чи кримінальних правопорушень, проявів агресивної поведінки, порушень громадського порядку.