Повідомлення системи RASFF: про вилучення заготовок для випічки із добавкою з перевищеним вмістом оксиду етилену
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 06.08.2021р. №2021.3977-fup2 стосовно вилучення від одержувачів напівфабрикатів та заготовок для випічки з Італії, що містять стабілізаторну добавку з Франції, що перевищує MRI для оксиду етилену, які експортувались з Італії (оптовик: Unigra s.r.l., Coselice) до України (отримувач: ТОВ «Мастер Мартіні Україна», вул. Здолбунівська, 3А, м. Київ, 02081).
Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392, або звертайтесь до територіальних управлінь.