Набрав чинність наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021р. № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», яким затверджений новий порядок видачі (реєстрації) ветеринарно-санітарних паспортів пасік.

Реєстр ветеринарно-санітарних паспортів пасік (далі – Реєстр паспортів пасік) – єдиний перелік паспортів пасік, зареєстрованих на території України, який формується в електронній формі компетентним органом (ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБОЮ), та ведеться його територіальними органами з використанням їх матеріально-технічної бази. З метою ідентифікації та обліку пасік, обліку кількості бджолиних сімей та декларування ветеринарно-санітарного стану власники пасік або уповноважені ними особи отримують паспорт пасіки та додаток до нього.

Видача паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки, що подається власником пасіки або уповноваженою ним особою до територіального органу компетентного органу за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки в письмовій або електронній формі (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

Для отримання паспорта пасіки жителям громади необхідно звернутись до відділу Держпродспоживслужби у Надвірнянському районі (адреса відділу – м. Надвірна, вул. Федьковича, 48, тел. (03475) 2-83-67, е-mail: nadvirna-dergprod@vetif.gov.ua).

До заяви додається заповнений та підписаний власником пасіки або уповноваженою ним особою паспорт пасіки.

Після отримання територіальним органом компетентного органу в письмовій або електронній формі заяви про видачу паспорта пасіки та заповненого паспорта пасіки посадова особа територіального органу компетентного органу вносить інформацію до Реєстру паспортів пасік та здійснює реєстрацію паспорта.

Під час реєстрації паспорта пасіки йому присвоюється єдиний унікальний номер, який проставляється на титульному аркуші паспорта пасіки посадовою особою територіального органу компетентного органу (з відповідним підписом і печаткою) та вноситься разом з відомостями про пасіку до Реєстру паспортів пасік.

Ознайомитись із формою заяви про видачу ветеринарно-санітарного паспорта пасіки,  бланком ветеринарно – санітарного паспорта пасіки та Порядком видачі ветеринарно – санітарного паспорта пасіки можна за посиланням.