Фото без опису01 березня, в рамках реалізації Програми "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство", фахівці системи безоплатної правової допомоги відділу «Надвірнянське бюро правової допомоги» забезпечили роботу виїзного пункту консультування в громадській приймальні відділу ЦНАП Переріслянської сільської ради на тему: "Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної та комунальної власності".

 Присутні дізналися про те, що законодавством передбачена можливість для громадян України набути право власності на земельні ділянки на підставі безоплатної передачі із земель державної і комунальної власності та перерахувала в яких розмірах та для яких потреб.

 Наголосили, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах вищезазначених норм провадиться один раз по кожному виду використання.

Додатково повідомила куди та з якими документами необхідно звертатися для отримання земельної ділянки, порядок та терміни розгляду клопотання про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою, де та як зареєструвати право власності на земельну ділянку. Також поінформувала про підстави відмови у задоволенні клопотання.

Фото без описуКрім того, фахівці забезпечила роботу дистанційного пункту доступу громадян до безоплатної правової допомоги, під час якого за правовою допомогою звернулись громадяни з питань, а саме:

- порядок встановлення факту , що має юридичне значення;

- порядок присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці;

- порядок спадкування земельної ділянки, яка знаходиться в оренді.
 

У приміщенні залишено інформаційні матеріали для подальшого розповсюдження серед відвідувачів.

 

Додатково повідомляємо, що відділ «Надвірнянське бюро правової допомоги» Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:

м. Надвірна, вул. Грушевського, 18;

Тел.(03475) 2-80-51, (050) 71-91-048

Окрім того, нагадуємо, що в Україні діє конктакт-центр системи безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103 (цілодобово, у межах України – безкоштовно).

 

#Правова Допомога #БПД