Про штрафи під час карантину

          Надвірнянський районний відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області доводить до Вашого відома, що з:

    21.11.2020 року набрав чинності ЗУ «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».
     Статтю 44-3 КУПАП (Порушення правил щодо карантину людей) доповнено частиною другою:
        Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно,
          — тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 – 255 грн.)
        За порушення  передбачені ч.2 ст.44-3 КУпАП протоколи мають право складати посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами (а у населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, - виконавчими органами, що виконують їх повноваження) сільських, селищних, міських рад. Розгляд зазначених адміністративних матеріалів здійснюють виконавчі комітети (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад(ч. 1 ст. 219КУпАП).

 

Стаття 44-3. Порушення правил щодо карантину людей

        Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, -

тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.