11 лютого 2021 року спеціалісти Коломийського міського управління  Головного управління Держпродспоживслужби Прикарпаття  провели онлайн-семінар з директорами, відповідальними за харчування дітей, працівниками харчоблоків та медичними працівниками ліцеїв і гімназій Коломийської територіальної громади.

Захід було організовано з метою роз’яснення сучасних підходів до організації харчування в закладах загальної середньої освіти в світлі нового  Санітарного регламенту, що почав діяти в Україні з 01 січня 2021 року.

Під час роботи спеціалісти Держпродспоживслужби детально проаналізували основні  положення згаданого документа (зокрема – вимоги до організація харчування учнів (в т. ч. дітей  з особливими дієтичними потребами), дозволенні та заборонені харчові продукти та напої, принципи здорового харчування тощо).

В підсумку учасники семінару отримали необхідні практичні поради та методичні рекомендації.

Напередодні, 10 лютого 2021 року спеціалісти  Коломийського  міського  управління спільно з фахівцями Івано-Франківської регіональної  державної  лабораторії Держпродспоживслужби  провели  позаплановий  захід  державного  контролю в харчоблоці Коломийської гімназії № 10 з метою перевірки  дотримання вимог законодавства  про  харчові  продукти  при  постачанні та наданні послуг з організації харчування для закладів загальної середньої освіти.  Було відібрано зразки різних видів продукції для досліджень.