ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» є законослухняною компанією і на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2021 №25 здійснюватиме постачання природного газу з 1 лютого 2021 року за ціною 6,99 грн/м³ з урахуванням ПДВ, що дорівнює 0,6598 грн/кВт*год (на основі даних про значення вищої теплоти згорання за період з 1 по 25 число місяця, отриманих від Оператора ГРМ).

 

Обмеження ціни буде діяти на період карантину у лютому–березні 2021 року. За лютий клієнти компанії отримають платіжки з ціною 6,99 грн/м³. У платіжках за січень ціна газу становитиме 9,89 грн/м³.

 

Тож, тимчасово у всіх постачальників газу на ринку ціни будуть однакові. Але однакові ціни зовсім не означають однаковий сервіс та зручність отримання послуг.

 

 

ТВІЙ ГАЗЗБУТ

ІНШІ ПОСТАЧАЛЬНИКИ

Ціна на газ

6,99

6,99

Єдиний кабінет для передачі показників та сплати за газ та його доставку

+

-

Зручні чат-боти у Viber та Telegram, через які швидко та просто передати показники та сплатити за газ

+

-

Мобільний додаток простий та зрозумілий

+

-

Оплата через Apple/Android Pay

+

-

І найцінніше для багатьох наших клієнтів - Центри обслуговування поруч, до яких зручно прийти в разі потреби.

+

-

Нагадаємо, що ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут», що забезпечує потреби в блакитному паливі понад 95% населення області, не має прямого доступу до газу українського видобутку. Сьогодні ціна енергоресурсу для прикарпатців на 90% складається з вартості імпортного газу, який набагато дорожчий за український. Різке зростання ціни газу взимку мало об’єктивні причини і було спричинено різким здорожчанням газу у світі, зокрема і в Європі.

 

«Якщо б Уряд відреагував на наші звернення (неодноразово надсилали протягом минулого року) та забезпечив усім постачальникам можливість прозоро купувати вітчизняний газ на енергетичній біржі – у нас не відбувалося б такого різкого зростання ціни», – розповів директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

 

В компанії переконані, що найбільш ефективним вирішенням питання зростання цін на газ було б збільшення адресних субсидій для вразливих категорій споживачів або продаж видобутого в Україні газу за пільговою ціною всім постачальникам, які працюють з населенням, з обмеженням націнки цих постачальників.