Фото без описуФото без опису

     Цьогоріч, у зв’язку з пандемією коронавірусу, дата весняного призову була зміщена на травень-липень. Президент України Володимир Зеленський 23 березня підписав Указ № 103/2020 «Про внесення змін до Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13». Документом передбачається зміна строків проведення чергового призову на строкову військову службу в 2020 році.

       В Указі зазначається, що цього року проведення весняного призову на строкову військову службу до Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту, інших утворених відповідно до законів України військових формувань проводитиметься на один місяць пізніше: не в квітні — червні, а протягом травня — липня.

     Під час весняного призову планується організувати відправку юнаків до навчальних центрів у два етапи: на початку червня та в кінці липня.

      По прибуттю у навчальні центри строковики будуть проходити двотижневу обсервацію. На призовних дільницях буде забезпечено усі умови дотримання карантинних вимог: щоденна  дезінфекція  приміщень, антисептичні засоби для особового складу, засоби індивідуального захисту. На призовних дільницях усім призовникам робитимуть екпрес-тести для виявлення можливого захворювання на COVID-19. Під час призову буде дотримано усіх умов щодо дотримання карантину. Статистика показує, що у Збройних Силах України ситуація із захворюванням на Covid-19 є найбезпечнішою у порівнянні з іншими сферами суспільного життя держави.