Фото без опису    18 лютого 2019 року в адмінбудинку Переріслянської сільської ради відбулася робоча зустріч спільно з представниками  БО «БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Наталією Козакевич та Людмилою Ковальчук,  управління соціального захисту населення Надвірнянської РДА Лідією Яцюк та Надвірнянського бюро правової допомоги Людмилою Туєшин, з метою підвищення ефективності виконання державної політики з протидії торгівлі людьми та активізації роботи у цьому напрямку. Виконавчий директор БО «БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Наталія Козакевич поділилася своїм багаторічним досвідом роботи.

Фото без опису         Торгівля людьми – сучасне рабство. На жаль, Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми; випадки торгівлі людьми також зафіксовані всередині України. За оцінками представників МОМ в Україні, понад 230 тисяч українців постраждали від різних форм торгівлі людьми.

         Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», особи, які постраждали від торгівлі людьми мають право отримати комплексну психологічну, соціально-педагогічну, соціально-медичну, юридичну, інформаційну, допомогу у працевлаштуванні та перекваліфікації та інші види допомоги.

         Для отримання допомоги, особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має звернутися до місцевих адміністрацій за місцем перебування та подати заяву про встановлення відповідного статусу.

        З січня 2000 р. по грудень 2018 р. 15370 постраждалих осіб отримали комплексну реінтеграційну допомогу. Станом на 31 грудня 2018 р. Міністерство соціальної політики надало 693 особам статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. 22 особи зі статусом постраждалої від торгівлі людьми в Івано-Франківській області.

Фото без опису         Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином, і відповідно до статті 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» передбачає покарання осіб, які займаються торгівлею людьми, позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.

         Зустріч відбулася в теплій атмосфері. У заході взяли участь в.о. Переріслянського сільського голови Любов Гук, старости сіл, заступники директорів по виховній роботі та соціальні педагоги, практичні психологи ЗДО та ЗЗСО, працівники сектору у справах дітей, праці та соціального захисту населення, керівники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Переріслянської сільської ради ОТГ.