Фото без описуМоє життя, мов сад. У нім – доробок мій,
Моя душа і помисли, як вітер.
Мені творилося і в бурі грозовій,
І серед зим, і в буйноцвітті літа.

                                        Н. Чир

  В Гаврилівській бібліотеці з нагоди 80-річчя з дня народження нашого краянина, члена НСПУ, лауреата обласних премій ім. В. Стефаника, Я. Дорошенка, М. Підгірянки, районної премії ім. Н. Попович, поета Нестора Чира пройшла літературна імпреза «Письменник. Вчитель. Людина».

   Про життя та творчість поета, його громадську діяльність розповіла завідуюча Гаврилівською бібліотекою Марія Мельник, ознайомила з мультимедійною презентацією книг Н. Чира. Ведучі Христина Хабайлюк та Віктор Шабадас ознайомили присутніх з біографією та поезією ювіляра. 12 березня поету Нестору Чиру виповнилося 80 років, однак важка хвороба відібрала у нього життя на 75 році – 15 жовтня 2014 року його не стало.

    Перші поетичні публікації Нестора Чира датуються 1987 роком. Саме цього року в Надвірній було створено літературну студію «Бистрінь», яку очолив поет і керував нею 25 років. Сьогодні літстудія носить його ім‘я. За життя поета було видано 8 книг:

          1. «Пізнє яблуко мого саду»

          2. «Долоні в крапельках дощу»

          3. «Калиновий спалах»

          4. «Котячий обід»

          5. «Паморозь дивного світіння»

          6. «Акорди срібної печалі»

          7. «Білі сльози снігу»

          8. «Гортаючи долю» 

      В 2015 році після його смерті була видана книга «Гортаючи долю», яку поет не встиг дописати. Чотири рази поспіль - 1990, 1994, 1998, 2002 років Нестор Іванович обирався депутатом обласної ради, був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесною Грамотою Верховної Ради України та іншими нагородами.

     Запрошені на свято Галина Христан, українська поетеса-новелістка, член НСПУ, член літстудії «Бистрінь», лауреат літературних премій ім.Надії Попович та Василя Стефаника поділилась спогадами про Нестора Чира, розповіла про заснування літературної студії «Бистрінь» та прочитала новелу із останньої збірки «Отченаш неба», і Мирослава Гордєєва-Мельник – письменниця, член та редактор літературної студії «Бистрінь», зворушливо читала вірші присвячені поету, ділилась спогадами, читала поезію, які стали піснями.

      Вірші громадянського звучання, філософських мотивів, інтимної лірики із поетичних збірок Нестора Чира звучали із вуст Вікторії Куєвди, Валентини Сідляр, Тетяни Федоришин та Наталії Олійник. 

          Прикрасила літературне свято пісня "Україна" у виконнні Христини Хабайлюк.

         Запрошені та присутні мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою «Я кожне слово вишию, мов ружу».