Тимчасовий виїзд дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування за межі України

Тимчасовий виїзд дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування за межі України

Відповідно до п. 19 постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 “Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини” у разі тимчасового виїзду дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування за межі України з метою лікування, навчання, участі у фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких, туристичних, дослідницьких, спортивних заходах, оздоровлення та відпочинку дитини за кордоном, у тому числі у складі організованої групи дітей, та перебування її за межами України строком до 90 днів опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та інші законні представники дитини зобов’язані повідомити про це службу у справах дітей за місцем первинного обліку.

Про навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі

Про навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі

    На виконання постанов Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 р. № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», від 26 квітня 2002 р. № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», річного плану роботи Івано-Франківського обласного центру соціальних служб на 2023 рік 21-23 лютого (I-Vмодуль) і 28 лютого -2 березня(VI-X модуль) 2023 року відбудеться навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі.

Дитяча бездоглядність – одна з найгостріших  проблем сучасного суспільства.

Дитяча бездоглядність – одна з найгостріших проблем сучасного суспільства.

З кінця лютого 2022 року понад 3 мільйони дітей в Україні стали внутрішніми переселенцями, ще 2,2 мільйони виїхали за кордон. За 11 місяців після повномасштабного вторгнення Росії, загинуло багато українських дітей, та ще більше зазнали поранень. Тисячі втратили одного або двох батьків. Життя і здоров’я десятків тисяч дітей досі у небезпеці. Наслідки війни нагадуватимуть про себе ще довгі десятиліття.