Фото без опису

 Фахівцями Надвірнянського структурного підрозділу  ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ "  продовжується моніторинг гамма-випромінювання в наявних моніторингових точках (пункт розташування ВСП), а також відслідковуються вибірково рівні гамма-фону на території Надвірнянського району. У квітні місяці  було проведено 270 вимірювань гама-випромінювання в  контрольній точці  спостереження. Мінімальні значення гама-фону  на території Надвірнянського району становлять 0,10-0,11 мкЗ/год , максимальні  -знаходяться  в межах 0,12-0,13 мк/год., що не перевищує порогового значення природного радіаційного фону в межах 0,32 мкЗ/год.   

Наведені дані свідчать про те, що радіаційний фон практично на всій території  району  є  сталим  та  знаходиться  в межах  допустимих   рівнів потужності. За даними лабораторних спостережень нашими спеціалістами радіаційна ситуація на контрольованій території  є стабільною і не  змінилася у порівняні з попереднім звітним періодом.

Також щодня відбираються проби на всіх етапах водопідготовки, контролюються фізико-хімічні та мікробіологічні показники безпеки  і гарантують, що водопровідна вода у районі залишається безпечною. Якість води залишається в межах норми та  відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною».