Працівники Держпродспоживслужби завершили обстеження посівів кукурудзи та сої, які вирощуються для експорту до Китаю
На сьогоднішній день в Івано-Франківській
області повністю завершились обстеження
посівів кукурудзи та сої, яку планується
експортувати до Китайської Народної
Республіки.
Так, державними фітосанітарними
інспекторами, проведено обстеження на
загальній площі 16080 га, з них в Івано-
Франківському районі: кукурудза - 6064 га на
83 ділянках, соя - 420,5 га на 12 ділянках та в Коломийському районі –
кукурудза на площі 9591 га на 173 ділянках. Обстеження проводились на
виявлення регульованих шкідливих організмів та інших шкідливих організмів що
знаходяться під карантинним контролем Китайської Народної Республіки.
Головна умова для експорту – це відсутність регульованих шкідливих організмів
в посівах кукурудзи у вегетаційний період та їх відсутність у партії зерна
безпосередньо перед відправленням до КНР. За результатами фітосанітарної
експертизи - шкідливих організмів у відібраних зразках об’єктів регулювання не
виявлено.
Слід зазначити, що обстеження на виявлення деяких регульованих шкідливих
організмів проводиться в певний період вегетації рослин, а не після збирання
врожаю. І важливо цей момент не упустити та завчасно звернутись до
Дердпродспоживслужби.
Тож на майбутнє нагадуємо, всім експортерам, які планують експортувати
кукурудзу та сою врожаю 2023 року до Китайської Народної Республіки,
заздалегідь потрібно подбати про вчасне виконання фітосанітарних вимог та
проведення всіх необхідних фітосанітарних процедур.
Для цього потрібно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби
в Івано-Франківській області зі заявою встановленого зразка та необхідним
додатковим пакетом документів. Для уточнення необхідної інформації щодо
фітосанітарних вимог та пакету документів, експортер може звернутись до
працівників управління фітосанітарної безпеки, які безпосередньо знаходяться в
закріплених зонах обслуговування в області.