Фото без опису

#ТОБОЮ СКОРИСТАЛИСЯ

#ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські силовики затримують і катують мирних жителів. Громадянських використовують як «обмінний фонд» і змушують рити окопи, звинувачують абсурдно та місяцями тримають під вартою. Усе це — із порушенням міжнародних конвенцій про ведення війни. 

Тисячі мирних українських громадян перебувають під вартою в Росії та на окупованих нею територіях. Місця їх утримання варіюються від нових корпусів у вже існуючих російських в’язницях до вогких підвалів. Більшість немає чіткого юридичного статусу.

Опинитися в руках російських силовиків на окупованих територіях можна за незначні «порушення»: наприклад, за розмову на вулиці українською або просто за те, що ви молода людина. Одних потім утримують без пред’явлення звинувачень, інших звинувачують у тероризмі, веденні бойових дій чи чиненні опору проведенню спеціальної військової операції. Сотні людей потрапляють у фактичне рабство до російських солдатів, риють їм окопи, будують укріплення і копають могили.

Звертайтесь за допомогою, якщо ви, чи ваші ріднізнайому перебували  у підневільному стані у полоні.

Фахівці Карітас Івано-Франківськ готові допомогти вам відновити життя, стабілізувати фінансове становище, вирішити юридичні питання та надати психологічну допомогу..

📍Для отримання допомоги звертайтеся за телефонами:

Консультаційний центр: 066-820-44-46; 096-140-31-14

Психолог: 066-334-22-60

Юрист: 096-791-56-18

☎️«Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультації мігрантів:

527; 0 800 505 501


📍Інформаційна  кампанія  проходить  у рамках проекту "Безпека кожного у спільних рішеннях", який  реалізується Карітас Івано-Франківськ за сприяння Івано-Франківської ОВА, за підтримки IOM Ukraine та фінансування Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна та Міністерств закордонних справ Норвегії Ministry of Foreign Affairs (Norway) .