Щороку з настанням весни значно зростає кількість пожеж на відкритих територіях через спалювання сухої трави. За останній тиждень на території громади Переріслянської сільської ради зафіксовано більше 10 пожеж сухостою та чагарників. 

Дуже часто спалювання сухої трави та листя спричинює масштабні пожежі. Неконтрольований вогонь у суху та вітряну погоду швидко поширюється, знищуючи гектари трави. 

 Рятувальники наголошують, що особливо небезпечно спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газопроводів. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях украй важко.

Нагадуємо, що згідно чинного законодавства, порушники правил пожежної безпеки несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Фото без опису

 

Переріслянська сільська рада закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритого вогню поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недокурків та сірників на сухій трав’янистій підстилці. 

Сподіваємось, що згубні наслідки від спалювання сухої рослинності спонукатимуть наших мешканців замислитися. Ми самі маємо дбати про власне здоров’я! Бережімо своє життя!