Урядом запроваджено державне регулювання цін на деякі продукти харчування
12 січня 2022 року Уряд прийняв постанову № 1 «Про внесення зміни до пункту 414 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236», якою запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.
Так, вищезазначеною постановою на період дії карантину встановлюється граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 10% від оптово-відпускної ціни на:
-
хліб житньо-пшеничний;
-
батон;
-
крупу гречану;
-
цукор-пісок;
-
борошно пшеничне вищого ґатунку;
-
макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку);
-
молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
-
олію соняшникову;
-
яйця курячі категорії С1;
-
птицю (тушку курячу);
-
масло вершкове з жирністю 72,5%.
Гранична торговельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.