Переріслянська територіальна громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район
gov.ua
державні сайти України
 

Для представників територіальних громад Івано-Франківського району провели семінар з питань складання перспективного сезонного меню у дошкільних закладах

Дата: 11.01.2022 08:28
Кількість переглядів: 17

На базі Тисменицького управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області 15 грудня 2021 року  відбувся  семінар на тему «Методична допомога при складанні та погодженні перспективного сезонного меню у закладах дошкільної освіти у відповідності до постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305».

Участь  в семінарі взяли медичні сестри закладів дошкільної освіти, закладів загальної шкільної освіти, в склад яких входять дошкільні групи, особи відповідальні за формування меню в  закладах дошкільної освіти  територіальних громад Івано-Франківського  району.

Під час роботи  начальник Тисменицького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Ярема Борис ознайомив учасників з актуальними проблемами, які обумовили реформування шкільного харчування, підкреслив важливість постійного і систематичного навчання персоналу, що працює в сфері дитячого харчування, належного дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів при організації харчування у навчальних закладах.

Про сучасний стан організації харчування в дошкільних навчальних закладах, складання чотиритижневого меню в закладах освіти та дотримання норм харчування  розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Мар’яна Йосипчук.

У виступі було надано роз’яснення вимог щодо організації харчування які викладені у  постанові КМУ від 24.03.2021р. № 305, озвучено приклади характерних порушень, що виявляються при проведенні комісійних обстежень та перевірок загальноосвітніх навчальних закладів, наголошено на необхідності оновлення асортименту і смакових якостей страв, приготованих в шкільних їдальнях.

У другій частині семінару було проведено практичне заняття, під час якого учасники мали змогу проаналізувати примірне чотиритижневе меню дошкільного закладу та у формі діалогу запропонувати різні варіанти вирішення проблемних питань і усунення виявлених недоліків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи користуєтесь Ви інформацією з нашого веб-сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь