Фото без описуНа базі Тисменицького управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області 15 грудня 2021 року  відбувся  семінар на тему «Методична допомога при складанні та погодженні перспективного сезонного меню у закладах дошкільної освіти у відповідності до постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305».

Участь  в семінарі взяли медичні сестри закладів дошкільної освіти, закладів загальної шкільної освіти, в склад яких входять дошкільні групи, особи відповідальні за формування меню в  закладах дошкільної освіти  територіальних громад Івано-Франківського  району.

Під час роботи  начальник Тисменицького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Ярема Борис ознайомив учасників з актуальними проблемами, які обумовили реформування шкільного харчування, підкреслив важливість постійного і систематичного навчання персоналу, що працює в сфері дитячого харчування, належного дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів при організації харчування у навчальних закладах.

Про сучасний стан організації харчування в дошкільних навчальних закладах, складання чотиритижневого меню в закладах освіти та дотримання норм харчування  розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Мар’яна Йосипчук.

У виступі було надано роз’яснення вимог щодо організації харчування які викладені у  постанові КМУ від 24.03.2021р. № 305, озвучено приклади характерних порушень, що виявляються при проведенні комісійних обстежень та перевірок загальноосвітніх навчальних закладів, наголошено на необхідності оновлення асортименту і смакових якостей страв, приготованих в шкільних їдальнях.

У другій частині семінару було проведено практичне заняття, під час якого учасники мали змогу проаналізувати примірне чотиритижневе меню дошкільного закладу та у формі діалогу запропонувати різні варіанти вирішення проблемних питань і усунення виявлених недоліків.

Фото без опису