14-15 грудня 2021 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини проведено два семінари з питань організації харчування в закладах освіти та складання чотиритижневого  перспективного сезонного меню.

Перший семінар організували фахівці Снятинського управління для керівників закладів освіти та підприємців, які здійснюють харчування дітей  в освітніх закладах Снятинської міської громади; в другому заході, котрий в онлайн-режимі провели фахівці Коломийського міського управління, взяли участь працівники управління освіти Коломийської міської ради, керівники, медичні працівники, відповідальні особи та кухарі закладів освіти Коломийської міської громади. 

Харчування відіграє надзвичайно важливу роль для повноцінного розвитку і зростання дітей. Тож учасникам семінарів було наголошено не необхідності виконання вимог  постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

В ході роботи було обговорено особливості, норми та  порядок організації харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, низку новацій, спрямованих на забезпечення здорового харчування дітей, а також розглянуто проблемні питання.