Головне управління статистики інформує. Підприємствами області у січні–вересні 2021р. реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 66,2 млрд.грн (у січні–вересні 2020р. – на 42,6 млрд.грн).

У загальному обсязі реалізації 63,5% становила продукція підприємств переробної промисловості, 26,4% – з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 9,4% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,7% – з водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

В обсязі реалізації продукції переробної галузі 89,6% забезпечили підприємства з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, машинобудування.

Частка області у загальнодержавному обсязі реалізованої промислової продукції склала 2,6%, що відповідає 10 місцю серед регіонів України. Питома вага реалізованої промислової продукції підприємств з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції у загальнодержавних обсягах склала 26,3%, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – 6,4%, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – 6%, з добування сирої нафти та природного газу – 5,4%, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 3,7%.

 

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021