1?? Проблема сягає величезних масштабів. Прямо зараз торгівці експлуатують більше 24.9 міліонів осіб. Це означає, що постраждалих від торгівлі людьми сьогодні в рази більше, ніж коли-небудь. Активність торгівців людьми прослідковується у всіх країнах світу, Україна – не виняток.

2?? Торгівля людьми – не про переміщення. В основі злочину торгівлі людьми лежить не перевезення особи з одного місця у інше. Сутність торгівлі у примусі до виконання будь-яких дій проти волі людини.

3?? Торгівців мотивують гроші. Прибутки злочинців перевищують 150 міліардів доларів у рік. Ця цифра перевищує річні прибутки таких компанія як Exxon, Microsoft, BP, Samsung і Apple разом узятих.

4?? Жертвою може стати кожен. Залежно від виду злочину – сексуальна чи трудова експлуатація, використання людини у жебрацтві чи збройних конфліктах – торгівці обирають представників різних категорій: діти, молоді жінки, дорослі чоловіки, старенькі люди чи люди з обмеженими можливостями. Ніхто від цього не захищений.

5?? Тактики торгівців людьми різняться. Злочинці знаходять унікальний підхід до кожної жертви. Комусь обіцяють великі прибутки на роботі за кордоном, когось шантажують, залякують, ізолюють. Брехня, погрози застосування насильства, знущання і маніпуляції – це лише деякі з інструментів, які використовують торгівці людьми, вчиняючи свої злочини.

6?? Постраждалі від торгівлі людьми не винні у тому, що з ними сталось. Жертви торгівлі, що звільнилися від рабства, потребують індивідуальної роботи та тривалої реабілітації, щоб повернутися до звичного життя. Потрапивши у таку ситуацію, їхнє бачення світу змінюється назавжди.

7?? Надія є: торгівлю людьми можна зупинити. Лише якщо інформувати громадськість про цю проблему, вміти ідентифікувати тих, хто постраждав від цього злочину, надавати їм відповідну допомогу та карати злочинців, які обмежили чужу свободу.

Більше не можна бути байдужим!

Інформаційна кампанія здійснюється у рамках проєкту «Підвищення ефективності заходів з надання соціальної підтримки особам, постраждалим від торгівлі людьми, в умовах децентралізації» за підтримки Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА.

#КарітасПротидієТоргівлі